Donate
Contact us

Reading time
3 minutes

Artykuł

Poprzedni Następny
Annoucements

World Food Day – a future on a planet without hunger

Reading time
3 minutes

Ending world hunger by 2030 is one of the most important development goals of the United Nations. To achieve this, however, it is necessary to work on the various issues that determine access to food. Without it, political changes, population migrations, and natural disasters, and in recent years also the Covid-19 pandemic, could lead more groups to the brink of starvation.

Currently, 957 million people in 93 countries do not have enough food to meet their daily caloric needs. Among them, over 155 million have found themselves in a crisis, forcing them to limit the number of meals, which in turn leads to diseases resulting from malnutrition. One of the most threatened by hunger points on the world map is Afghanistan – a country plunged in a political conflict, painfully affected by droughts and the invasion of locusts in recent years.

Food insecurity affects people all over the globe, also taking the easy-to-miss form of relatively easily available but highly processed food with low nutritional value. Paying attention to the source of origin, method of food production and preparation is an important aspect of the work of non-governmental organizations dealing with providing aid to the neediest countries in the world. Especially important in a situation of limited movement of goods on international markets.

W procesie walki z niedożywieniem ważną rolę pełnią lokalne składniki, rośliny, które są dobrze znane miejscowej ludności, i ich prawidłowe przygotowanie do spożycia. W Senegalu i Zambii uczymy mieszkańców, jak skomponować z nich pełnowartościowe posiłki dla dzieci i kobiet karmiących piersią. W takim miejscu wystarczy, by dietetyk przeszedł się na targ i w oparciu o dostępne produkty przygotował plan posiłków dla kobiet w ciąży i karmiących piersią, by wpłynąć na zdrowy rozwój dziecka. W Senegalu w walce z niedożywieniem pomógł nam… Internet. Na Whatsappie tworzyliśmy grupy dla personelu medycznego i pracowników socjalnych, gdzie wymienialiśmy się filmikami o gotowaniu, przeróbce lokalnych produktów, dynamikach grupowych. Wyprodukowaliśmy też własną książkę kucharską. Najważniejsza jest edukacja i utrwalenie zdrowych wzorców.

Xymena Dyduch, koordynatorka projektów

Children under the age of five are one of the largest groups affected by health problems resulting from hunger – in 2020, as many as 149.2 million of them were not sufficiently developed as a consequence of hunger or malnutrition. Nutrient deficiencies translate into, inter alia, rickets, decreased immunity and developmental delay, and in extreme cases lead to death.

The regular threat of low rainfall and adverse weather events is likely to continue to lead to acute food insecurity in further regions. In recent years, droughts have led to the collapse of agriculture in, among others, Ethiopia and Somalia, exacerbating the problem of malnutrition among the inhabitants. The civil wars in Sudan and Yemen have displaced entire families and cut off food supplies and people’s access to help. By 2030, hunger could affect as many as 660 million people worldwide. A world where a third of the food produced is wasted every day.

I’m donating to…

Recurring payment Payment is made automatically each month
Single payment
50 PLN
150 PLN
250 PLN

We accept:
PayU Google Pay Blik Przelew tradycyjny
Poprzedni

Artykuł

Następny
Opis obrazu

Buduj z nami pomoc w najbardziej potrzebujących krajach świata.

Więcej